🇫🇮 Oi rakas Suomi 🇫🇮

Oi rakas Suomi. 

Olet antanut minulle paljon. Itsenäisyytemme ansiosta minulla on ollut vapaus opiskella, tehdä töitä ja yrittää, harjoittaa uskontoa ja puolustaa rauhaa, hyvinvointia ja heikommassa asemassa olevia. Rakkaus tätä maata kohtaan on kasvattanut minusta vaikuttajan. Se on, mitä aion jatkossakin tehdä. Minut tullaan näkemään puolustamassa tätä kansaa sekä paikallisesti, että maailmanlaajuisesti.

Aion jatkossakin puolustaa itsenäistä, yhdenvertaista ja inklusiivista Suomea, sillä se on vähintä mitä voin tehdä itsenäisyytemme kunniaksi. Sotiemme veteraanit eivät taistelleet siksi, että yhtenä päivänä näkisivät yhteiskunnan polarisoituvan niin pahasti, että suomalaiset taistelevat sosiaalisen median alustoilla ilkeillä kommenteilla. Yhteiskuntaan, jossa aikuiset ihmiset kiusaavat ja ahdistelevat tuntemattomia heidän tekemistään keskustelunavauksista.

Jean Sibelius kirjoitti kauniit sanat Finlandia-hymniin:

”Oi nouse, Suomi, näytit maailmalle
Sä että karkoitit orjuuden
Ja ettet taipunut sä sorron alle
On aamus alkanut, synnyinmaa”

Nykypäivänä olemme ilkeyden ja polarisoituneen keskustelun orjia. Sitä vastaan meidän tulee taistella dialogilla. Sitä vastaan meidän tulee taistella rohkeudella ja rakkaudella. Ei anneta vihanlietsojien sortaa meitä, jotka ansaitsevat elää rauhassa. Ei anneta vihanlietsojien vääristellä faktoja ja luoda vihollisia heistä, joita kutsumme naapureiksi, työkavereiksi, ystäviksi ja perheeksi. Ei anneta vihanlietsojien viedä vapauttamme.

Todellinen isänmaallinen teko on suojella luontoamme, suvaita moninaista suomalaisuutta ja työskennellä yhdessä paremman Suomen puolesta, jossa on tilaa kaikille. Toisiamme tukien.

Eino Leino lausui kauniisti Hymyilevässä Apollossa:

”Oi, onnellinen, joka herättää
niitä voimia hyviä voisi!
Oi, ihmiset toistanne ymmärtäkää,
niin ette niin kovat oisi!
Miks emme me kaikki yhtyä vois?
Ja yksi jos murtuis, muut tukena ois.
Oi, ihmiset toistanne suvaitkaa!
Niin suuri, suuri on maa. ”

Ei anneta tilaa vihapuheelle. Ei anneta tilaa pelonlietsonnalle. Ei anneta tilaa väkivaltaiselle äärioikeistolle. Annetaan tilaa erilaiselle suomalaisuudelle. Annetaan tilaa rakkaudelle. Annetaan tilaa sisulle, jossa heijastuu yhdessäolo ja hyväntoivominen.

Oi rakas Suomi. Lippusi pysyy korkealla vain, jos emme vajoa alas vihapuheen painosta.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Kaikille erilaisille, mutta yhtä arvokkaille suomalaisille. 

Gurmann Saini