Hyvää Naistenpäivää!

Harvoin pysähdymme katselemaan ympärillemme, miltä yhteiskuntamme näyttää. Suurimpina kysymyksinä onkin: Voiko yhteiskunta hyvin? Ja antaako se kaikille tasa-arvoisia mahdollisuuksia edistää unelmiaan?

Naistenpäivänä inspiroidutaan kuuntelemaan naisten tarinoita, toiveita, huolia ja murheita. Mutta pelkkä kuuntelu ei riitä, varsinkaan kerran vuodessa. Yhteiskunnassa on edelleen negatiivisia ja alistavia asenteita naisia kohtaan. Itse olen huomannut nämä etenkin vastuutehtäviin pyrkivien naisten sosiaalisen median profiileissa setämiesten toimesta tehdyn häirinnän, vähättelelyn tai tytöttelyn kautta. Tämä näkyy kaikille ulospäin, mutta harva siihen puuttuu. Itse puutun parhaani mukaan, ja toivon kaikilta samaa. Ideaaleinta olisi jos häirintää ei tapahtuisi.

Tämän lisäksi on monia naisia, jotka eivät pysty toteuttamaan unelmiaan, koska heitä pelotellaan tai vähätellään heidän osaamistaan.

Yhteiskunnassa on selkeitä epäkohtia, joista muutamia tässä:

👉 Naisten asema työelämässä on edelleen heikko. Miesten ja naisten euro ei ole tasa-arvoinen.

👉 Lastenhoito kasautuu naisille, vaikka vastuu lapsista tulisi olla vanhempien yhteinen ja molemmilla vanhemmilla yhtäläinen oikeus esim vanhempainlomaan.

👉 Lähisuhdeväkivalta- ja rikosuhripäivystyspalvelut eivät ole riittäviä.

👉 Valitettavasti edelleen 2020-luvulla kuulee kommentteja, että r*iskaus olisi uhrin syytä. Asiaan on saatava ratkaisuja, eikä vain ruusuja.

Yhdenkään naisen ei tulisi pelätä lähteä toteuttamaan unelmiaan, liikkua yksin ulkona tai kokea häirintää missään ympäristössä. Muistetaahan edistää tasa-arvoa myös muinakin päivinä! Se ei ole keneltäkään pois.

Oikein mainiota Naistenpäivää kaikille! ❤️