Kirje Askiston tulevaisuudesta

Hei askistolainen,

Jos minulta kysytään, asut Vantaan mahtavimmalla asuinalueella. Tiedän sen, koska olen saanut kutsua rakasta kyläämme kodiksi jo yli 10 vuotta teiniajoistani lähtien. Siksi toivonkin että luet kirjeeni loppuun asti, sillä se koskee Askiston tulevaisuutta.

Kuka olen? 

Olen Gurmann Saini 23-vuotias askistolainen kulttuurituottaja, pienyrittäjä sekä Vantaan nuorisovaltuuston koordinaattori. Vaikuttamistyötä olen tehnyt lukioajoista lähtien, paikallisista valtakunnallisiin nuorisojärjestöihin. Nyt olen ehdolla Vantaan kaupunginvaltuustoon pian koittavissa kuntavaaleissa. 

Koko Vantaata koskettavia teemoja, joita aion edistää, ovat kulttuuri, koulurauha sekä turvallisuus. Näiden lisäksi järkevä taloudenhoito sekä lapsiperheiden ja vanhusten asiat ovat prioriteettejani.

Haluan erityisesti jakaa kanssasi ajatuksiani rakkaan kotikylän eli Askiston tulevaisuudesta. En hyväksy sitä, että Askisto unohdetaan syrjäseutuna, vaan myös meidän äänemme tulisi kuulua. Paras tapa on tuoda ne esiin paikallisen valtuutetun kautta. Olen ainoa Vihreiden ehdokas Askistosta ja nyt meillä on mahdollisuus saada askistolainen Vihreä valtuutettu. Uskon, että yhteistyöllä laidasta laitaan pystymme tuomaan myös meille askistolaisille tärkeitä teemoja päätöksentekoon. 

Ajatuksia arjen parantamiseksi

Pidetään bussilinjoista kiinni

HSL-päätöksenteossa ratkaisee puolueiden välisen yhteistyön lisäksi myös kuntien välinen yhteistyö. Aion puolustaa Askiston suoria linjoja ja niiden vuoroja, vaikka se olisikin ajatuksena pienemmällä suosiolla. Askistolaiset, erityisesti lapset, nuoret ja ikäihmiset käyttävät paljon bussilinjoja. Bussiyhteydet tulisi rakentaa fiksusti, jotta se palvelisi monipuolisesti kaikkia asukkaita. Tarvitsemme hyviä yhteyksiä junaraiteiden lähelle, koulujen ja terveydenhuollon luokse sekä suoran yhteyden Helsingin keskustaan. Myös yöliikkumisesta tulisi pitää huolta ja se tulisi turvata. 

Turvallisuus

Turvallisuus on yksi kärkiteemoistani. Kaupunkisuunnittelulla sekä katujen ja polkujen valaistuksella on iso merkitys turvallisuuden lisäämisessä. Tämän lisäksi myös jalkautuva nuorisotyö pitää nuoristamme huolta. Kokonaisvaltainen turvallisuus luodaan yhdessä asukkaiden kanssa. Minä aion tehdä tätä työtä etulinjassa, jotta saamme pidettyä  Askiston turvallisuudesta huolta.

Ulkoliikuntamahdollisuudet

Etenkin korona-aikana ulkoliikuntapaikat ovat olleet suuressa suosiossa. Pientaloalueita tai “syrjäseutua” ei saa unohtaa, kun rakennetaan ulkoliikuntapaikkoja. Askiston urheilukentän alueelle voisi rakentaa enemmän kuntosalilaitteita. Lisäksi kunnostetut urheilukentät sekä ennen kaikkea asukkaiden toiveiden suora välitys kaupungille on ensiarvoisen tärkeää.  Asiasta on tehty kuntalaisaloite, valtuustoaloite sekä monia yhteydenottoja kaupungin suuntaan. Vaikuttamistyö ei saa loppua tähän. Eikä lopputulos saa olla keskeneräinen. 

Askiston asuinalue ja lähiluonto

Askisto on rauhallista pientaloaluetta. Se saa pysyä myös sellaisena. Meillä on onni, että Askistossa on luonnonsuojelualue ja paljon metsää ympärillämme. Niistä tulee pitää huolta. 

Näiden lisäksi huolehdin ettei meitä “syrjäseutulaisia” unohdeta. 

Paikallinen päättäjä on valttikortti. Nuorena vaikuttajana tuon myös paikallista ääntä kuuluviin, ei pelkästään päättäjille vaan myös virkamieskoneistoon. Lupaan tehdä vaikuttamistyötä täydellä sydämellä käyttäen kaiken osaamiseni. En myöskään unohda askistolaisia vaalien välillä. Jatkuva yhteydenpito ja läpinäkyvyys toiminnassani on myös lupaukseni teille. 

Milloin ne vaalit olikaan?


Pyydän että äänestät minua kuntavaaleissa numerolla 375 Ennakkoäänestys on 26.5.-8.6. ja vaalipäivä on 13.6. Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspisteellä. Vaalipäivänä löydät lähimmän äänestyspisteen Askiston koululta. Mukaan tarvitset vain henkilöllisyystodistuksen.

Ollaan yhteyksissä!

Gurmann Saini
Kotisivut: www.gurmannsaini.fi 
GSM: +358 406268381